avrupai

14 Ocak 2010 Perşembe

Ahmet Maranki Boy Uzatma



Uzman doktorların yaptığı açıklamalar neticesinde bir bireyin 18 yaşından sonra kemik uçlarındaki büyüme hücreleri kapandığından ötürü boy uzaması da sona ermektedir. Doğal olarak istediğiniz ilacı için, istediğiniz sporu yapın, bu yaştan sonra boyun uzaması mümkün değildir.

Ama tabii bu durumun insandan insana değişiklikler göstereceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Mesela 15 yaşında birinin kemik hücrelerinin kapanmış olabileceği gibi 25 yaşındaki birinin kemik büyüme hücreleri halen kapanmamış olabilir. Bunun için bir röntgen çektirerek ilgili hücrelerin kapanıp kapanmadığını öğrenebilirsiniz. Ancak genel itibarı ile bunun 17-18 yaşına kadar olduğu bilinmektedir.

Sonuç olarak tüm olay kemik büyüme hücrelerinizin kapanıp kapanmadığına bağlı. Şayet kapanmamışsa boyunuzun uzaması mümkündür. Bunun için de basketbol gibi spor yapmanızın yanında süt, yoğurt, peynir gibi ürünleri tüketmeniz gerekmektedir.

Ahmet Maranki boy uzatma konusunda bilgilerine ise çıkarmış olduğu eserlerine bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

13 Ocak 2010 Çarşamba

Sulu Portakal Nasıl Seçilir Anlaşılır



Malumunuz sonbahar ve kış aylarında sıkça tükettiğimiz meyvelerden birisi portakal. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enerji veren bu ilaç niteliğindeki meyve birçok hastalığa karşı korunmamızı sağlıyor. Yüksek tansiyonu önleyen, kolesterolü düşüren, damar tıkanıklığı önleyen portakal aynı zamanda kanseri de önlüyor. Adeta vücutta oluşan tüm zararlı maddeleri deterjan niteliğinde vücuttan söküp atıyor.

Portakal taze olarak yendiği gibi suyu olarak da kullanılır. Peki portakalın sulu olup olmadığını nasıl anlarız? İşte sulu portakal seçimi hakkında bazı bilgiler:

* Öncelikle ağırlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Hafif portakallar kuşku yok ki kurumuş ve sulu değildir.

* İkinci olarak kabuğuna dikkat edilmelidir. Ne kadar ince kabuklu ise o kadar sulu demektir.

* Potakalın yüzeyi ne kadar düz ise yine yeteri kadar sulu olduğunun göstergesidir.

Eczanelerde satılması gereken bu meyveyi bu aylarda mutlaka tüketmenizi tavsiye ediyor ve hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

9 Ocak 2010 Cumartesi

Dünyanın en iyi filmi hangisi



Dünyanın en iyi filmi yaklaşık 500 bin oyla 10 üzerinden 9.1 oy ortalaması ile "The Shawshank Redemption". Türkçe ismi ile "Esaretin Bedeli".

Başrollerde Tim Robbins ve Morgan Freeman'ın oynadığı 1994 yapımı film tüm zamanların en iyi filmi olarak karşımıza çıkıyor. Film Stephen King'ın romanından uyarlanmış ve şaibeli bir şekilde karısının ölümünden dolayı hapis yatmaya mahkum edilen Andy Dufresne(Tim Robbins)'in dramını anlatıyor.