avrupai

13 Ocak 2010 Çarşamba

Sulu Portakal Nasıl Seçilir Anlaşılır



Malumunuz sonbahar ve kış aylarında sıkça tükettiğimiz meyvelerden birisi portakal. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek enerji veren bu ilaç niteliğindeki meyve birçok hastalığa karşı korunmamızı sağlıyor. Yüksek tansiyonu önleyen, kolesterolü düşüren, damar tıkanıklığı önleyen portakal aynı zamanda kanseri de önlüyor. Adeta vücutta oluşan tüm zararlı maddeleri deterjan niteliğinde vücuttan söküp atıyor.

Portakal taze olarak yendiği gibi suyu olarak da kullanılır. Peki portakalın sulu olup olmadığını nasıl anlarız? İşte sulu portakal seçimi hakkında bazı bilgiler:

* Öncelikle ağırlığı göz önünde bulundurulmalıdır. Hafif portakallar kuşku yok ki kurumuş ve sulu değildir.

* İkinci olarak kabuğuna dikkat edilmelidir. Ne kadar ince kabuklu ise o kadar sulu demektir.

* Potakalın yüzeyi ne kadar düz ise yine yeteri kadar sulu olduğunun göstergesidir.

Eczanelerde satılması gereken bu meyveyi bu aylarda mutlaka tüketmenizi tavsiye ediyor ve hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder