avrupai

26 Aralık 2009 Cumartesi

Temizlik Takıntısı Sebepleri Tedavisi


Modern çağın rahatsızlıklarından biri olan temizlik takıntısı özellikle büyükşehirlerde yaşayan kişilerde daha sık görülmektedir. Öncelikle temizlik takıntısı sebebi nedir bu konuda biraz konuşalım. Temizlik takıntısı problemi olanlar büyük bir ihtimalle ebeveynlerin zamanında çocuklarına vermiş oldukları çeşitli telkinlerden kaynaklanmaktadır. Bu telkinler küçük yaşta bilinçaltına yerleşerek ileriki yıllarda ortaya çıkan bir sıkıntı halini alacaktır. Yani şayet temizlik takıntınız varsa bebeklik dönemlerinizde büyük bir ihtimalle anne ya da babanızın "aman orayı elleme pis", "pis oldun hemen elini yıka" gibi telkinleri defalarca tekrar tekrar size söylediklerinden kaynaklanmaktadır. Bunun yanında ebeveynlerin çocuklarını sık eleştirmesi, ayıp, ahlak kavramlarını yoğun olarak abartılı bir şekilde çocuklarına aşılamaları da yine beyne giden katı komutlar arasında yer almaktadır. Bu komutlar bilinçaltınıza zamanla yerleştiğinden dolayı artık bir yere dokunduğunuzda kirlendiğinizi düşünmenize sebep olacaktır. Sonuç olarak bu takıntının sebebi diğer bir adı ile Obsesif kompülsif bozukluk ya da obsesyon, biyolojik ve genetik faktörler sonucu ortaya çıkıyor.

Yapılan bir araştırmaya göre de temizlik takıntısı olanların başarılı ve zeki kişiler olduğunu da ortaya koyuyor. Tabii bunun da sebebi kişinin sürekli olarak hata yapmamaya odaklanması ve sürekli başarılı olmasını düşünmesine neden oluyor. Bu da strese yol açıp kalbi yoruyor. Kalp ve fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor.

Hastalığın tedavisi ise eskisine oranla çok daha iyi. İlaçla tedavinin yanında terapi, hipnoz gibi tedavilerde mevcut. Açıkçası en akla yatanı hipnoz. Çünkü bu komutlar size zamanında başkaları tarafından beyninize verildi. Yine bu komutları beyninizden atmak sizin elinizde. Bunun için de öncelikle inanmak gerekiyor. Kişinin inandıktan sonra başarılı olamayacağı bir şey yoktur. İnanç olduktan sonra hipnozun bu psikolojik rahatsızlığın tedavisinde çok etkili olacağı kaçınılmaz.

Bunların yanında hastalıktan kaçmayın, tam tersi üzerine gidin. Aklınıza gelen düşünceleri atmaya çalışmayın. Bırakın izin verin gelip geçsin. Elinizi tekrar yıkamak aklınıza geldiğinde yıkamayın her ne kadar kolay olmasa da deneyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder